flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області гостинно прийняв студентів

08 листопада 2019, 16:07

  Студенти третього курсу факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ під керівництвом доцентів кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Василько Ірини В’ячеславівни та Денисова Андрія Ігоровича в рамках навчальних дисциплін «Господарське право» та «Міжнародне приватне право» відвідали Господарський суд Харківської області.

  Поляков Олександр, керівник апарату Господарського суду, ознайомив студентів з роботою суду, категоріями справ, які розглядаються, кількістю працівників та їх посадами, з єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою (ЄСІТС) та її основними напрямками.

  Гаєвський Анатолій, заступник керівника апарату суду, розповів про професійний шлях на посаду судді. Він наголосив, що 7 листопада 2019 року набрав чинності закон  «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування», в якому говориться про скорочення чисельності суддів Верховного суду та новий порядок формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів, створення нового органу – Комісії з питань доброчесності та етики при Вищій раді правосуддя.

  Гості ознайомилися з роботою архіву та канцелярії, дізналися про особливості роботи помічника, секретаря  судового засідання та судового розпорядника.

  Наприкінці візиту учні відвідали музей історії економічного судочинства.