flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області задовольнив позов прокуратури та повернув державі землі вартістю понад 3 млн грн

04 травня 2020, 13:13

  Господарський суд Харківської області задовольнив позов першого заступника Ізюмської місцевої прокуратури Харківської області до Фермерського господарства у селі Першотравневе про визнання незаконними та скасування наказів, договорів оренди та повернення земель державі площею понад 131 га загальною вартістю понад 3 млн грн.

  Земля, розташована на території Першотравневої сільської ради Борівського району Харківської області, була передана в оренду для ведення фермерського господарства строком на 49 років.

  Передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється за результатами проведення земельних торгів.

  "Земельні ділянки були передані незаконно, з порушенням вимог законодавства, без проведення обов'язкових земельних торгів. Порядок проведення земельних торгів закріплений в ст.135 Земельного Кодексу України. Таким чином, держава лишилася законного і повнішого джерела доходу, що призвело до неможливості направити кошти на реалізацію програм соціально-економічного розвитку ", - пояснили в прес-службі суду.

  З огляду на встановлені обставини, наявність в матеріалах справи належних і допустимих доказів, суд задовольнив вимоги прокуратури в повному обсязі.

 https://vecherniy.kharkov.ua/news/168912/