flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд стягнув з недобросовісного орендаря понад 1 млн грн

20 липня 2020, 12:35

 Господарський суд Харківської області задовольнив позов заступника керівника Чугуївської місцевої прокуратури Харківської області в інтересах держави, в особі Чугуївської міської ради до приватного підприємства м. Києва про стягнення заборгованості за договором оренди земельної ділянки понад 1 млн грн, розірвання договору та зобов’язання повернути землю Чугуївській міській раді Харківської області.

 Між Чугуївською міською радою та приватним підприємством укладено договір землі площею 15,3 га строком на 25 років з метою розташування об’єкта стаціонарної рекреації, для розміщення та обслуговування кемпінгів, будинків відпочинку або проведення відпусток.

 Відповідно до умов договору орендна плата вноситься орендарем у грошовій формі у розмірі 1 відсотку до нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Обчислення орендної плати здійснюється з урахуванням індексів інфляції. Нормативна грошова оцінка станом на 31 січня 2020 року становить понад 13 млн грн. Згідно з розрахунком заборгованості з орендної плати за користування землі було встановлено, що орендна плапта вноситься не своєчасно та не в повному обсязі з 2007 року.

 Суд дійшов висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

  "Вечерний Харьков"