flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Коментар для «Закон і Бізнес» Тетяни Суярко, судді-спікера Господарського суду Харківської області, члена Ради суддів України

01 листопада 2017, 10:43

  Суддя-спікер Господарського суду Харківської області, член Ради суддів України Суярко Тетяна дала коментар для «Закон і Бізнес» стосовно подій у Святошинському суді м. Києва про необхідність забезпечення охорони судів. 

– Чи готові ми до верховенства права? Чи готовий кожен з нас визнати, що моє право і свобода закінчується там, де починається право і свобода інших? Події у Святошинському райсуді показали, що не готові. Неможливо ні окремо взятим процесом чи рішенням, ні всіма процесами та рішеннями загалом вибудувати верховенство права.

  Тактика «пошуку винних» довела свою неспроможність вести до прогресу в будь-яких процесах. Це завжди застій або навіть регрес. Пропоную її не практикувати, а знову ж таки – почати з себе.

  Закликаю здорове українське суспільство ствердити верховенство права у собі. Потім вимагати цього від інших. А потім – як результат – отримати відчуття певності у тому, що твої права будуть захищені.

  Інформацію розміщено на офіційному сайті видання «Закон і Бізнес»