flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація для представників ЗМІ та громадян щодо справи про повернення заборгованості за кредитом отриманим для реконструкції Парку Горького в місті Харкові

15 грудня 2020, 14:24

 14 грудня 2020 року Господарський суд Харківської області продовжив розгляд справи 922/2951/20 за позовом ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» до  КП «Центральний парк культури та відпочинку імені М. Горького» та КП "Харківський метрополітен" про стягнення заборгованості за договором кредиту.

 У мережі Інтернет була розповсюджена інформація щодо цієї справи. Зміст публікації містить інформацію, що частково не відповідає дійсності. Вказано, що «суд відхилив клопотання КП "Харківський метрополітен" про закриття провадження по справі».

 До Господарського суду Харківської області не надходило клопотання про закриття провадження по справі. Комунальним підприємством КП "Харківський метрополітен" 14.12.20 подано клопотання про зупинення провадження по справі, в його обґрунтуванні вказано на подачу підприємством апеляційної скарги на ухвалу від 30.11.20 про повернення зустрічної позовної заяви.

 На підставі протокольної ухвали від 14.12.20 у задоволенні вказаного клопотання відмовлено, оскільки згідно з п.17.10 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України подача апеляційної скарги на вказану ухвалу не є підставою для направлення справи до суду апеляційної інстанції, що не перешкоджає розгляду справи.

 З детальною інформацією щодо ходу справи можна ознайомитись в державному реєстрі судових рішень за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/.

 Суд розглядає справи відповідно до законодавства України, дотримується процесуальних строків розгляду та є безстороннім у прийнятті рішень.