flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд задовольнив позов прокуратури про стягнення збитків за самовільне водокористування

06 липня 2021, 11:19

 Господарський суд Харківської області задовольнив позов в.о. керівника Чугуївської місцевої прокуратури в інтересах держави, в особі Державної екологічної інспекції у Харківській області до Комунального підприємства «Вода Есхара» про стягнення збитків, завданих порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, внаслідок використання водних ресурсів без дозволу на спеціальне водокористування за період з 2018 року по 2020 рік у розмірі понад 598 тис. грн.

 Державною екологічною інспекцією в Харківській області було проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства у діяльності Комунального підприємства. Було зафіксовано, що підприємство самовільно використовує 2 артезіанські свердловини без правовстановлюючих документів. Об’єм використаних підземних вод склав 619 тис.м3. Відповідач не є ні власником, ні землекористувачем земельної ділянки, на якій розташовані свердловини.

 Комунальне підприємство у добровільному порядку не відшкодувало шкоду , заподіяно внаслідок порушення природоохоронного законодавства.

 Статтею 40 Закону України «Про охорону навколишнього  природного середовища » визначено, що використання природних ресурсів громадянами, підприємствами, установами та організаціями здійснюється з додержанням обов’язкових екологічних вимог...

 Суд вирішив позов задовольнити та стягнути на користь держави збитки у розмірі понад 598 тис. грн. за самовільне використання підземними водами.

 

Адреса матеріалу: https://vecherniy.kharkov.ua/news/184733/