flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судовий захист у сфері банківських послуг в умовах ринкової економіки. Перспективи та сучасний стан"

20 вересня 2021, 11:41

 17 вересня 2021 року у Києві вперше відбувся спільний Форум, організований НАБУ та АСГСУ, на якому для обговорення актуальних та гострих питань судового захисту у сфері банківських послуг зібралися судді ВП ВС, КГС ВС, голови апеляційних та місцевих господарських судів, представники НБУ та топових банків, Американської торговельної палати в Україні, Європейської Бізнес Асоціації, Фонду гарантування вкладів, Асоціації арбітражних керуючих та національних експертів проекту ЄС «Право-Justice».

 Від Господарського суду Харківської області до форуму долучились голова суду Усатий Віталій Олександрович та суддя-спікер суду Жигалкін Іван Павлович.

 Метою проведення заходу було відкрито та об’єктивно оцінити сучасний стан судового захисту у сфері банківських послуг при розгляді господарських справ.

 Форум складався з трьох сесій,які були присвячені Законодавству, що регулює правовідносини у банківській сфері та судову практику та способам захисту порушених прав. Модератор першої сесії виступила Наталія Богацька, Голова АСГСУ, Голова Південно-західного апеляційного господарського суду.

 «Тільки через конструктивний діалог усіх учасників судового процесу можна досягти високого рівня якості правосуддя. Цей форум об’єднав учасників у спільному намірі – підвищення ефективності судового захисту у сфер банківських послуг. Оперативність судового розгляду, якість та доступність розуміння змісту судових рішень, врахування правових позицій Верховного Суду – ось основні вектори, які залишаються головними для господарської юрисдикції»,– підкреслила Наталія Богацька.

 Богдан Львов, Голова Касаційного господарсько суду у складі Верховного суду ділився знаннями з присутніми щодо впливу судової практики та розвитку правовідносин у банківській сфері. Лариса Рогач, суддя Великої Палати Верховного Суду висвітлила правові проблеми та шляхи їх вирішення.

 Під час другої частини заходу обговорили юридичні аспекти укладання та забезпечення виконання договорів у сфері банківської діяльності.

 Третя сесія висвітлила актуальні питання ліквідації, реорганізації банків, банкрутство боржників та питання виконання судових рішень.