flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд задовольнив позов прокуратури про стягнення понад 6 млн грн за незаконну вирубку дерев

24 вересня 2021, 16:17

 Керівник Куп’янської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Харківській області звернувся до Господарського суду Харківської області з позовною заявою до одного з лісових господарств про стягнення понад 6 млн грн шкоди, заподіяної державі внаслідок порушення вимог законодавства про охорону навколишнього середовища.

 Державною екологічною інспекцією було здійснено позапланову перевірку лісового господарства щодо дотримання природоохоронного законодавства. На площі 15,6 га Борівського району Харківської області було виявлено незаконну вирубку 1814 дерев без правовстановлюючих документів (без лісорубних квитків) та без ознак клеймування, тобто не призначених для вирубки.

 Враховуючи такси для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу, розмір збитку становить понад 6 млн грн. У добровільному порядку порушник не компенсував завдану шкоду.

 «Статтею 107 Лісового кодексу України передбачено, що підприємства, установи, організації та громадяни зобов'язані відшкодувати шкоду, заподіяну ними лісу внаслідок порушення лісового законодавства, в розмірах і порядку, визначених законодавством України. Встановлено, що особа, на яку покладено обов'язки щодо збереження лісу, не тільки їх не виконала, але і самостійно здійснила рубку дерев», - пояснили в прес-службі суду.

 Суд вирішив задовольнити вимоги прокурора та стягнути з лісового господарства збиток в розмірі понад 6 млн грн внаслідок порушення вимог законодавства про охорону навколишнього середовища.

 https://vecherniy.kharkov.ua/news/187277/

DepoХарків