flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Актуальні питання господарського судочинства

05 грудня 2022, 13:36
02 грудня 2022 року у місті Києві у приміщенні Верховного Суду суддівська спільнота обговорила актуальні питання господарського судочинства.
 
Господарський суд Харківської області представила заступник голови суду Наталія Новікова.
 
Круглий стіл був присвячений питанням вирішення шляхів оптимізації законодавства в сфері економічних відносин, наслідків скасування ГК, а також ризиків правової невизначеності для стабільності економічної ситуації в Україні.
 
Учасниками круглого столу стали: голова Верховного Суду Всеволод Князєв, голова Асоціації суддів господарських судів, голова Південно-західного апеляційного господарського суду Наталія Богацька, секретар Великої Палати Верховного Суду Лариса Рогач та голови судів різних інстанцій, народні депутати, представники банківського сектору та правової спільноти, а також науковці.
 
Основним предметом обговорення було визначення ризиків скасування Господарського кодексу та шляхи оптимізації законодавства, а також висвітлили показники якості та ефективності роботи із забезпечення здійснення правосуддя.
 
Учасниками заходу розглядались питання кадрового та матеріально-технічного забезпечення господарського судочинства, оптимізація та планування витрат в умовах війни.