flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Військовий стан вніс корективи щодо пред'явлення до виконання виконавчих документів на території Харківської області

13 жовтня 2022, 13:29
 
 Відповідно до п. 102 розділу XIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про виконавче провадження» забороняється відкриття виконавчих проваджень та вжиття заходів примусового виконання рішень на території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), відповідно до переліку, затвердженого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику з питань тимчасово окупованої Російською Федерацією території України, а також прилеглих до неї територій.
 
 Наказом Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 26.08.2022 р. №193 затверджено оновлений (станом на 23.08.2022 року) Перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), до якого зокрема входить Харківська міська територіальна громада.
 
 Таким чином, враховуючи дію нового Закону, відкрити виконавче провадження на території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) наразі не виявляється можливим.
 
 Зазначаємо, що вказані законодавчі зміни діють лише до моменту припинення або скасування воєнного стану на території України та не звільняють боржників від виконання своїх боргових зобов’язань.