flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Презентація дослідження «Моніторинг медіа та аналіз сайтів судів щодо висвітлення справ про воєнні злочини»

08 вересня 2023, 14:50

 7 вересня 2023 року ГО «Вектор прав людини» презентувала дослідження «Моніторинг медіа та аналіз сайтів судів щодо висвітлення справ про воєнні злочини» та керівних принципів комунікації судових процесів та рішень про воєнні злочини, напрацьованих у співпраці з судовою владою.

 Від Господарського суду Харківської області участь взяла головний спеціаліст Олена Орлова.

 Органи судової влади продемонстрували розуміння необхідності висвітлення судових справ про воєнні злочини. Підтвердженням цьому є рішення Ради суддів України № 33 від 06 жовтня 2022 року, яким схвалено звіт ГО «Вектор прав людини» «Комунікація судовою владою справ, пов’язаних з війною: 10 питань-відповідей». У рекомендаціях звіту зазначається про важливість здійснення постійної, системної комунікації судових справ, пов’язаних з війною в Україні, насамперед приділяючи увагу воєнним злочинам, до яких існує великий інтерес з боку українського суспільства та міжнародної спільноти. У пункті три Рішення підкреслюється необхідність судам, суддям-спікерам(-кам), прессекретарям(-кам) судів звернути особливу увагу на цю категорію справ при розробці комунікаційних стратегій та планів.

 Представники судового корпусу ознайомились з напрацьованими алгоритмами, які допоможуть у здійсненні комунікації судових процесів та рішень про воєнні злочини, розробці комунікаційних стратегій та планів судам першої та апеляційної інстанцій.

Моніторинг медіа та аналіз сайтів судів щодо висвітлення справ про воєнні злочини