flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Публічного акціонерного товариства "Алчевський металургійний комбінат", м. Алчевськ

04 лютого 2015, 11:10
 
УХВАЛА
 

 "27" січня 2015 р.
Справа № 922/5559/14

 
Господарський суд Харківської області у складі:
судді Жельне С.Ч.     
при секретарі судового засідання
 
розглянувши матеріали справи

за позовом
 Державного підприємства "Вугііля України", м. Київ    
до
 Публічного акціонерного товариства "Алчевський металургійний комбінат", м. Алчевськ  
про
 
 стягнення 6440267,69 грн.
 

за участю представників сторін:
 позивача - Сірий А.М.
 відповідача - не з"явився,
 
ВСТАНОВИВ:
 
 У грудні 2014 року ДП "Вугіля України" звернулось до господарського суду Харківської області з позовом до ПАТ "Алчевський металургійний комбінат", в якому просило стягнути з відповідача суму основної заборгованості в розмірі 5 601 040 грн., пеню в сумі 378 903,11 грн., збитки від інфляційних процесів в розмірі 414 830,32 грн., 3 % річних в розмірі 45 494,21 грн., а також судовий збір в сумі 73 080 грн.
В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на неналежне виконання відповідачем покладених на нього зобов'язань за Договором поставки № АМК-1227-2014-пст від 31.03.2014 року, в частині своєчасності та повноти проведення розрахунків за поставлену вугільну продукцію.
Відповідач правом на участь представника у судовому засіданні не скористався, причину неявки не повідомив. Про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про що свідчить відмітка про направлення ухвали про призначення справи до розгляду за адресою, вказаною у позовній заяві.
23.01.2015 року до суду від відповідача надійшов відзив на позовну заяву, в якому він заперечує проти позову.
Представник позивача звернувся до суду клопотанням в якому просить суд продовжити строк розгляду спору за межі, встановлені ст. 69 ГПК України.
Відповідно до статті 69 Господарського процесуального кодексу України, у виняткових випадках за клопотанням сторони, з урахуванням особливостей розгляду спору, господарський суд ухвалою може продовжити строк розгляду спору, але не більш як на п'ятнадцять днів.
Суд, дослідивши матеріали справи, вважає за можливе зазначене клопотання задовольнити та враховуючи те, що строк розгляду справи спливає 01 лютого 2015 року, продовжити строк розгляду спору на п'ятнадцять днів - до 16 лютого 2015 року.
Відповідно до статті 77 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: 1) нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; 1-1) виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, за наявності ухвали суду про таку участь, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; 2) неподання витребуваних доказів; 3) необхідність витребування нових доказів; 4) залучення до участі в справі іншого відповідача, заміна неналежного відповідача; 5) необхідність заміни відведеного судді, судового експерта.
Дослідивши матеріали справи, враховуючи неявку представника відповідача в судове засідання, з метою повного, всебічного та об’єктивного дослідження всіх обставин справи, суд вважає за доцільне відкласти розгляд справи у відповідності до статті 77 ГПК України в межах строку, встановленого статтею 69 ГПК України.
На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -
УХВАЛИВ:
 
 Клопотання представника позивача про продовження строку розгляду спору - задовольнити.
 Продовжити строк розгляду спору до 16 лютого 2015 року включно.
 Розгляд справи відкласти на "12" лютого 2015 р. о 11:00    
 Зобов'язати позивача надати письмові пояснення на відзив відповідача або заперечення, якщо такі є.
 Попередити учасників судового процесу про те, що у разі неявки їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами.