flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги : Сєвєродонецької міської ради, м.Сєвєродонецьк Луганської області, Реєстраційної служби Сєвєродонецького міського управління юстиції Луганської області, м.Сєвєродонецьк Луганської області

05 лютого 2015, 14:08
УХВАЛА
про повернення позовної заяви
 

 "05" лютого 2015 р.
Справа № 922/669/15

 
Господарський суд Харківської області у складі:
судді Кухар Н.М.                     
розглянувши матеріали

позовної заяви
 Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія "Оріяна", м.Сєвєродонецьк Луганської області,    
до
 1) Сєвєродонецької міської ради, м.Сєвєродонецьк Луганської області , 
 2) Реєстраційної служби Сєвєродонецького міського управління юстиції Луганської області, м.Сєвєродонецьк Луганської області,  
про
 
 визнання недійсною додаткової угоди та зобов'язання вчинити певні дії
 

 
ВСТАНОВИВ:
 
 Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія "Оріяна", м.Сєвєродонецьк Луганської області, звернулось до господарського суду з позовною заявою про визнання недійсною Додаткової угоди від 07.02.2012р. до Договору оренди землі № 040741900315 від 03.09.2007р., укладеного між позивачем та Сєвєродонецькою міською радою Луганської області. Позивач також просить зобов'язати Реєстраційну службу Сєвєродонецького міського управління юстиції Луганської області, м.Сєвєродонецьк Луганської області, скасувати реєстраційну дію - державну реєстрацію зазначеної Додаткової угоди.
Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір", за подання позовної заяви немайнового характеру розмір судового збору становить 1 розмір мінімальної заробітної плати (1218,00 грн.).
У поданій до суду Товариством з обмеженою відповідальністю Компанія "Оріяна" позовній заяві заявлено дві вимоги немайнового характеру: 1) визнання недійсною Додаткової угоди; 2) зобов'язання Реєстраційної служби вчинити певні дії.
Тобто, позивач має сплатити судовий збір у встановленому законом розмірі за кожну з двох немайнових вимог.
Проте, додане до позовної заяви платіжне доручення № 22 від 28.01.2015р. свідчить про сплату судового збору лише за одну вимогу немайнового характеру.
Згідно п. 4 ч. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі.
На підставі викладеного, суд вважає за необхідне повернути позовну заяву і додані до неї документи ТОВ Компанія "Оріяна" без розгляду.
Керуючись п. 4 ч. 1 ст. 63, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України,
 
УХВАЛИВ:
 
Повернути позовну заяву Товариству з обмеженою відповідальністю Компанія "Оріяна".
 
Додаток:
- позовна заява з додатком в 1 прим., на 43 арк.
 

Суддя
 
      Н.М. Кухар

 
 
Примітка: Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення (ст.63 ГПК України).