flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Хімічного казенного об'єднання ім. Г.І. Петровського, м. Петровське

09 лютого 2015, 15:56
УХВАЛА
 

 "02" лютого 2015 р.
Справа № 7/291пд

 
Господарський суд Харківської області у складі:
судді Жельне С.Ч.                
розглянувши скаргу Міністерства оборони України на дії ВДВС Краснолуцького міського управління юстиції по справі

за позовом
 Військового прокурора Чернігівського гарнізону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України, м. Київ  
до
 Хімічного казенного об'єднання ім. Г.І. Петровського, м. Петровське  
про
 
 спонукання виконати певні дії
 

 
ВСТАНОВИВ:
 
 До господарського суду Харківської області надійшла скарга Міністерства оборони України на дії ВДВС Краснолуцького міського управління юстиції, в якій стягувач просить суд визнати незаконною та скасувати постанову про закінчення виконавчого провадження відділу державної виконавчої служби Краснолуцького міського управління юстиції від 10.07.2014 року (ВП №19426596); зобов'язати ВДВС Краснолуцького МУЮ відновити виконавче провадження та зобов'язати державного виконавця вжити всіх належних заходів, передбачених нормами діючого законодавства щодо безумовного виконання рішення господарського суду Луганської області по справі № 7/291пд від 02.08.2010 року.
Відповідно до статті 121-2 Господарського процесуального кодексу України, скарги на дії чи бездіяльність органів Державної виконавчої служби щодо виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів можуть бути подані стягувачем, боржником або прокурором протягом десяти днів з дня вчинення оскаржуваної дії, або з дня, коли зазначеним особам стало про неї відомо, або з дня, коли дія мала бути вчинена. Скарги на дії органів   Державної    виконавчої    служби розглядаються   господарським   судом,   про час і місце якого повідомляються ухвалою стягувач, боржник чи прокурор та орган виконання судових рішень. Неявка боржника, стягувача, прокурора чи представника органу Державної виконавчої служби в судове засідання не є перешкодою для розгляду скарги.
Згідно з Розпорядженням голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 року №28-р розгляд справ, підсудних господарському суду Луганської області, здійснюється господарським судом Харківської області.
Суд, дослідивши скаргу та додані до неї документи, дійшов висновку про наявність підстав для прийняття скарги та призначення її до розгляду в судовому засіданні.
Керуючись ст. ст. 86, 1212 ГПК України,
 
УХВАЛИВ:
 
Прийняти скаргу до розгляду.
Розгляд призначити на "17" лютого 2015 р. о 11:00.
 Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, площа Свободи 5, 8-й під’їзд, 2-й поверх, кабінет № 213.
 Зобов'язати сторони за три дні до судового засідання надати через канцелярію господарського суду:
скаржника - нормативно-правове обґрунтування вимог, заявлених у скарзі;
ВДВС Краснолуцького МУЮ - відзив на скаргу, з нормативно-правовим обґрунтуванням заперечень проти скарги, якщо такі є; матеріали виконавчого провадження, для огляду в судовому засіданні та належним чином засвідчені копії, для залучення до матеріалів справи.
Попередити учасників судового процесу про те, що відповідно до ст. 121-2 ГПК України, неявка боржника, стягувача, прокурора чи представника органу Державної виконавчої служби в судове засідання не є перешкодою для розгляду скарги.
 
 
 
         
 

Суддя
 
 Жельне С.Ч.