flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Конференція «Забезпечення єдності судової практики у справах, пов’язаних з війною, обговорюють на судово-практичній конференції у Верховному Суді»

20 вересня 2024, 15:08
 20 вересня 2024 року у приміщенні Верховного Суду відбулась конференція «Забезпечення єдності судової практики у справах, пов’язаних з війною, обговорюють на судово-практичній конференції у Верховному Суді». 
 
 Від Господарського суду Харківської області участь у заході взяла голова суду Наталія Новікова.
 
 
 Метою заходу є обговорення правових проблем , які виникають у всіх судових юрисдикціях та інстанціях при розгляді відповідних справ.
 Захід організований Верховним Судом спільно з Програмою підтримки ОБСЄ для України.
 
 Участь у заході взяли судді всіх інстанцій і юрисдикцій, науковці, адвокати, представники Офісу Генерального прокурора, приватні виконавці і представники профільних асоціацій.
 
 Модераторами заходу виступили Секретар ВП ВС Віталій Уркевич, суддя-спікер ВП ВС Ольга Ступак та суддя ВП ВС Лев Кишакевич.
 
 На конференції учасники обговорили надзвичайно важливі питання сьогодення, які виникають при розгляді нових категорій справ, повʼязаних з повномасштабною війною (про розгляд справ про воєнні злочини, злочини проти національної безпеки, злочини проти встановленого порядку несення військової служби, справ про відшкодування шкоди, завданої військовою агресією РФ (господарська та цивільна юрисдикція), справ щодо соціального захисту ВПО (цивільна юрисдикція), справ щодо грошового забезпечення військовослужбовців і справ про оскарження рішень ТЦК і СП (адміністративна юрисдикція) тощо.
 
 
 
 
Детальна інформація про захід на офіційному сайті Верховного Суду ⬇️