flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь суддів господарського суду Харківської області у тренінгах Національної школи суддів України

26 грудня 2017, 17:30

  19-21 грудня 2017 року Національною школою суддів України спільно з українсько-канадським проектом «Підтримка судової реформи в Україні» проведено тренінги для тренерів курсів: «Особливості розгляду справ про банкрутство», «Вирішення спорів, що виникають із земельних правовідносин», «Особливості розгляду справ про укладення, зміну, розірвання договорів, визнання правочинів (господарських договорів) недійсними», «Вирішення спорів про право власності та інші речові права» та «Особливості розгляду корпоративних спорів».

  Від господарського суду Харківської області участь у тренінгах взяли голова суду Віталій Усатий та судді: Ольга Ємельянова, Олексій Бринцев, Станіслав Міньковський, Тетяна Лавренюк, Тетяна Пономаренко та Владлена Суслова.

  У ході тренінгу  «Особливості розгляду справ про банкрутство» слухачам продемонстровано відеоролик про банкрутство. Інтерактивні міні-лекції з використанням презентацій допомогли учасникам тренінгу повніше ознайомитися зі змістом тем: “Вступ до конкурсного процесу. Деякі особливості процесуальної форми”, “Відкриття провадження у справі про банкрутство. Розпорядження майном боржника”, “Відновлення платоспроможності боржника: санація боржника і мирова угода”, “Ліквідаційна процедура у справі про банкрутство” та “Продаж майна боржника в процедурі ліквідації”.

 

  Під час тренінгу «Вирішення спорів, що виникають із земельних правовідносин» учасники розглянули теми: “Найпоширеніші категорії спорів, що виникають із земельних правовідносин. Ефективні способи захисту прав на землю”, “Припинення договору оренди землі, зокрема, шляхом його розірвання”,  “Поновлення договору оренди землі (правові конструкції, підстави, ефективні способи захисту права на оренду землі в разі пролонгації договору”  та “Відповідальність за порушення земельного законодавства”.

  На тренінгу «Особливості розгляду справ про укладення, зміну, розірвання договорів, визнання правочинів (господарських договорів) недійсними» присутні обговорили тематики курсу щодо договору як підстави виникнення господарських правовідносин, особливостей розгляду спорів, що виникають під час укладення господарських договорів та внесення змін до договору, розірвання та припинення договорів, визнання недійсними правочинів (господарських договорів) та особливостей розгляду спорів про визнання недійсними правочинів.

 

  У ході тренінгу «Вирішення спорів про право власності та інші речові права» учасники обговорили методики викладання питань щодо права власності та інших речових прав, віндикаційного та негаторного позовів, визнання права власності, виключення майна з опису, зобов’язально–правових позовів захисту права власності та захисту прав на чуже майно.

 На початку тренінгу “Особливості розгляду корпоративних спорів” відбулася демонстрація відеороликів “Рейдерство” (Форс-мажори, “захоплення укрпідпр”).  Майбутні тренери розв’язували практичні завдання (ситуативні задачі) в малих групах, брали активну участь в експрес–опитуванні за допомогою клікерів, задавали запитання розробникам.

  Усі учасники тренінгу підготовилися до викладання зазначених курсів для кандидатів на посаду судді та суддів та отримали відповідні сертифікати Національної школи суддів України.

Використано фото та інформацію з сайту Національної школи суддів України, детальніше про проведені тренінги можна дізнатись за посиланнями:

http://nsj.gov.ua/ua/news/trening-dlya-treneriv-kursu-osoblivosti-rozglyadu-sprav-pro-bankrutstvo/ ;

http://nsj.gov.ua/ua/news/1trening-dlya-treneriv-u-spivpratsi-z-kanadskimi-kolegami/ ;

http://nsj.gov.ua/ua/news/pidgotovka-do-vikladannya-kursiv-maybutnim-suddyam/