flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До господарського суду Харківської області завітали студенти

22 березня 2018, 15:58

  21 березня 2018 року до господарського суду Харківської області завітали слухачі 2-ого курсу заочної форми навчання факультету публічного управління та адміністрування ХаРІ НАДУ при Президентові України.

 Під час виїзного заняття студенти вивчили основні завдання та функції, що стоять перед господарським судом. Відвідали судове засідання, де спостерігали за перебігом судового засідання про стягнення заборгованості та розгляді зустрічного позову під головуванням судді Шатернікова Миколи Івановича.

  Всі бажаючі мали змогу ознайомитись з історією створення господарських судів в Україні, зокрема відвідувачам музею економічного судочинства детально розповіли про господарський суд Харківської області.

  На завершення ознайомчого візиту заступник голови суду Харківської області Новікова Наталія Анатоліївна у формі вільної бесіди поспілкувалась із слухачами, поділилась власними думками щодо рефорування судової системи та новел Господарського процесуального кодексу.
  Підкреслила важливість таких заходів, які сприятимуть не тільки підвищенню правової обізнаності учнів та підготовці фахівців у галузі права до ефективного виконання професійних функцій у майбутньому, але й формуванню довіри громадян до судочинства.