flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Практикум для суддів-спікерів на тему: "Вдосконалення інформаційної політики суддів"

18 квітня 2018, 12:45

  16−18 квітня 2018 року в місті Києві за ініціативи Програми USAID «Нове правосуддя» спільно з Вищою радою правосуддя організовано проведення практикуму для суддів-спікерів на тему: «Вдосконалення інформаційної політики судів».

 Від господарського суду Харківської області участь у заході взяла суддя-спікер господарського суду Харківської області, член Ради суддів України Тетяна Суярко.

  У програмі − вивчення проблем побудови формату ефективної взаємодії представників судової влади з громадськістю та ЗМІ, зокрема з питань, пов’язаних з розглядом справ, які становлять суспільний інтерес.

  Під час заходу учасники розглянули найкращі практики у використанні судами платформ соціальних медіа для підвищення рівня довіри до судової системи, проаналізували етичні аспекти присутності суддів та представників судової влади в соціальних мережах через призму узагальнених рекомендацій комісій з питань судової етики США на цю тему, виробили рекомендації щодо використання сучасних комунікаційних стратегій, інструментів та новітніх технологій у завоюванні громадської довіри до суду.

  Учасники також почули практичні поради щодо оформлення веб-сторінки суду та підготовки прес-анонсу та прес-релізу, взаємодії судів із засобами масової інформації під час слухання резонансних справ тощо.

  Участь у практикумі протягом трьох днів взяли представники Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, посадові особи Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, судді-спікери Верховного Cуду, Конституційного Суду України, які у своїй діяльності активно взаємодіють зі ЗМІ, а також судді-спікери та прес-секретарі апеляційних судів та судів першої інстанції.

 Інформацію використано з офіційного сайту ВИЩОЇ РАДИ ПРАВОСУДЯ