flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено заняття в системі вдосконалення професійної підготовки працівників апарату суду

02 травня 2018, 12:24

  26 травня 2018 року проведено заняття в системі вдосконалення професійної підготовки працівників апарату господарського суду Харківської області.

  Керівник апарату суду  Поляков Олександр Володимирович оголосив питання, які підлягають обговоренню.

 Провідний спеціаліст Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Основ’янському та Слобідському районах міста Харків ГТУЮ у Харківській області Близнюк Катерина Євгенівна представила працівникам суду проект Міністерства юстиції України «Я маю право». Одна з цілей проекту ­– підвищити юридичну грамотність українських громадян і викрити корупцію в держустановах. Першим етапом проекту стане роз'яснення у трьох блоках: права у сфері правосуддя, захист права власності і протистояння корупції у вищих навчальних закладах.

 У рамках проекту проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами. Поширення правових знань у рамках проекту сприятиме залученню громадян до правової активності та правосвідомої поведінки.

 Заступник керівника апарату суду Гаєвський Анатолій Станіславович висвітлив та обговорив з присутніми питання щодо контролю за справами, в яких зупинено провадження, питання щодо додержання строків зазначення дати набрання чинності рішень (ухвал) та направлення їх до Єдиного державного реєстру судових рішень з урахуванням встановлених законодавством строків. Також наголошено на важливості своєчасної здачі справ до архіву.

 Заступник начальника організаційно-аналітичного відділу Злуніцина Яна Олександрівна  ознайомила присутніх із змінами сучасного законодавства.