flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду Харківської області поділились фаховими знаннями з кандидатами на посаду судді

18 травня 2018, 12:04

 Харківським регіональним відділеняям Національної школи суддів України в період з 26 березня до 26 червня 2018 року проводяться заняття зі спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки.

 Досвідченні судді господарського суду Харківської області виступили викладачами занять, ділились своїм практичним досвідом, теоретичними знаннями та навичками в рамках 3 блоку «Господарське судочинство» спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

 Бринцев Олексій Васильович та Лавренюк Тетяна Анатоліївна провели тренінги на теми: «Докази і доказування в господарському судочинстві», «Особливості розгляду справ про укладення, зміну, розірвання договорів, визначення правочинів (господарських договорів) недійсними».

 Ємельянова Ольга Олександрівна висвітлила питання щодо розгляду корпоративних спорів у господарських судах. Спрямувала своїх майбутніх колег на те, що роль суду у вирішенні корпоративних спорів є не лише актуальною, але й надзвичайно складною, оскільки судді в таких випадках стикаються не з професійним представником–кваліфікованим правником, а з простими людьми – працівниками, учасниками господарських товариств, які не володіють тонкощами юриспруденції. Задля налаштування аудиторії на тематику тренінгу, заняття розпочалося демонстраціями відеороликів “Форс мажори” та “Рейдерство”.  Майбутні судді звернули увагу, що у продемонстрованих відеороликах  корпоративний конфлікт показаний як “шквал” емоцій з обох сторін, кожна з яких бажає вирішити спір лише на свою користь і для досягнення цього використовує будь–які засоби. Не менш цікавим виявилося практичне завдання щодо захисту майнових корпоративних прав, у ході виконання якого майбутні  судді з’ясували, що невиплата дивідендів у строки, визначені законом або установчими документами юридичної особи, є порушенням грошового зобов’язання. (http://nsj.gov.ua/ua/news/korporativni-spori-aktualni-ta-osoblivi/)

 Міньковський Станіслав Володимирович розглянув особливості розгляду справ про банкрутство.

 Пономаренко Тетяна Олександрівна поділилась знаннями щодо застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці та особливостей написання судових рішень.

 У ході занять, які були наповнені презентаціями, практичними вправами, фаховими порадами викладачів, слухачі та слухачки проявили високу активність, що може свідчити про досягнення мети тренінгів та готовність до втілення тих знань, умінь і навичок, які отримали майбутні судді.