flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області поповнив міський бюджет понад 2 млн грн

21 травня 2018, 11:47

АДРЕСА МАТЕРІАЛУ:  https://vecherniy.kharkov.ua/news/145271/

Господарський суд Харківської області поповнив міський бюджет понад 2 млн грн

 Господарським судом Харківської області розглянуто справу за позовом Харківської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення безпідставно збережених коштів у розмірі орендної плати в сумі більше 2 млн 900 тис грн.

 Товариство з обмеженою відповідальністю володіло нежитловими будівлями, розташованими на земельній ділянці загальною площею 2,9685 га по вул. Індустріальній, 17 в м. Харкові, проте, відповідного права користування щодо вказаної земельної ділянки за відповідачем зареєстроване не було.

 «Відповідач (набувач), не сплачуючи орендну плату за користування земельною ділянкою за відсутності укладеного договору, збільшує вартість власного майна, а позивач (потерпілий) втрачає належне йому майно (кошти від орендної плати), тобто відбувається факт безпідставного збереження саме орендної плати відповідачем за рахунок позивача» - повідомили в прес-службі суду.

 Суд задовольнив позов Харківської міської ради та стягнув з відповідача за період використання ним земельної ділянки з 2014 по 2017 рік безпідставно збережені кошти у розмірі орендної плати у вищезазначеній сумі.