flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено заняття з підготовки помічників суддів і консультантів місцевих та апеляційних господарських судів

24 травня 2018, 12:20

 21-25 травня 2018 року Харківським  регіональним відділенням Національної школи суддів України заплановано проведення підготовки помічників суддів і консультантів місцевих та апеляційних господарських судів.

 23 травня 2018 року заняття відбулися на базі господарського суду Харківської області. Керівник апарату господарського суду Харківської області Поляков Олександр Володимирович привітав всіх присутніх та зконцентрував увагу помічників суддів на актуальних питаннях впровадження інформаційно-телекомунікаційної технології «Електронний суд», порядку роботи з технічними засобами відеозапису, ходом і результатами процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання. Також були висвітлені питання щодо реалізації процесуальних прав та виконання обов’язків учасниками судового процесу під час проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

 Заступник керівника апарату суду Гаєвський Анатолій Станіславович розповів про загальні правила ведення судового діловодства в місцевих та апеляційних господарських судах та обговорив важливість своєчасної передачі справ на архівне зберігання. Нагадав працівникам судів про дотримання вимог Інстркції з діловодства.

 Досвідом та методикою роботи помічника судді з колегами поділилась Дригач Юлія, помічник судді господарського суду Харківської області. Всім присутнім запропонувала переглянути презентацію щодо участі помічника судді та консультанта в підготовці розгляду справи суддею та їх ролі при складанні процесуальних документів.

  На завершення занять всі бажачі мали змогу поринути в історію економічного судочинства, відвідавши музей господарського суду Харківської області.