flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області поповнив бюджет міста понад 15 млн грн

20 червня 2018, 11:26

АДРЕСА МАТЕРІАЛУ: https://vecherniy.kharkov.ua/news/146287/

Господарський суд Харківської області розглянув справу за позовом Харківської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення понад 15 млн грн.

 Судом за наслідками розгляду справи встановлено факт заподіяння Харківській міській раді шкоди у виді несплаченої відповідачем з березня 2015-го по лютий 2018 року орендної плати у розмірі понад 15 млн грн., яку Харківська міська рада могла отримати у разі укладення між нею і товариством з обмеженою відповідальністю договору оренди.

«Товариство з обмеженою відповідальністю володіє нежитловими приміщеннями по вул. Каштанова, 14 у м. Харкові. З часу виникнення права власності на зазначене нерухоме майно у відповідача виник обов’язок укласти та зареєструвати договір оренди на відповідні земельні ділянки, на яких воно розташовано. Однак останній не вчинив дій, спрямованих на укладення договору оренди з Харківською міською радою», - повідомили в прес-службі суду.

Суд задовольнив позов та стягнув на користь позивача вищезазначену суму у розмірі орендної плати за користування земельною ділянкою загальною площею 8, 9876 га.