flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тренінг для тренерів на тему: «Врегулювання спору за участю суддів у господарському судочинстві»

20 червня 2018, 12:52

18–19 червня 2018 року в місті Львові Національною школою суддів України за підтримки  українсько-канадського Проекту “Підтримка судової реформи” проведено тренінг для тренерів на тему: “Врегулювання спорів за участі судді в господарському судочинстві”.

Від господарського суду Харківської області участь у заході взяли судді Жельне Сергій Чеславович та Ольшанченко Володимир Іванович.

Відкрили захід директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна, начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Ольга Шаповалова, які підкреслили важливість медіації в судочинстві та якість здійснення правосуддя шляхом мирного врегулювання спорів. Оксана Польна представила гостей –  керівника Проекту “Підтримка судової реформи” Любомира Маркевича, голову суду Королівської лави провінції Саскачеван, Канада Мартела Д. Попескула та директора з правових та навчальних питань Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади Дональда Чіассона, які, у свою чергу, підкреслили актуальність теми для українського суддівства та коротко розповіли про міжнародний досвід мирного врегулювання конфлікту в суді.

Судді розглянули питання щодо врегулювання спорів за участі судді: міжнародний та національний досвід, огляд законодавства, організаційно-правові засади застосування врегулювання спорів у господарському судочинстві, порядок та умови проведення, психологічні та практичні аспекти врегулювання спорів за участі судді.

Використано інформацію та фото з сайту Національної школи суддів України