flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області повернув місту понад 2 га землі

10 липня 2018, 11:32

 АДРЕСА МАТЕРІАЛУ:https://vecherniy.kharkov.ua/news/146945/

 Господарський суд Харківської області розглянув позов Харківської міської ради до одного з товариств з обмеженою відповідальністю м.Київ про розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки.

 У 2009 році Харківська міська рада з підприємством уклали договір оренди землі на період будівництва до 2016 року, площею понад 2 га землі, по проспекту Московському (на територіїї парку Палацу культури). Земельна ділянка надавалась для будівництва під торгівельно-разважальний комплекс.

 Харківська міська рада не отримала результат по реалізації прийнятого ним на сесії рішення про надання спірної земельної ділянки для будівництва. Також в ході перевірки земельної ділянки Департаментом територіального контролю Харківської міської ради було встановлено, що територія знаходиться в занедбаному стані та вільна від забудови.

 «Незавершене будівництво в термін – є суттєвим порушенням умов договору та передбачає можливість дострокового розірвання договору оренди землі в разі не здачі об'єкта в експлуатацію. Згідно ч.1 ст 34 ЗУ «Про оренду землі» у разі припинення або розірвання договору оренди землі орендар зобов'язаний повернути орендодавцеві земельну ділянку з приведенням її у придатний для подальшого використання стан», –повідомили в прес-службі суду.

 Суд вирішив позов задовольнити, розірвати договір оренди землі та зобов'язати фірму повернути земельну ділянку площею понад 2 га землі.