flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області зобов’язав недобросовісного орендаря сплатити понад 500 тис.грн

26 жовтня 2018, 15:15

 Керівник Харківської місцевої прокуратури №2 Харківської області звернувся до господарського суду Харківської області в інтересах держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Харківській області з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення понад 500 тис. грн

 Між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Харківській області та підприємством було укладено договір оренди. Підприємство систематично не виконувало вимоги Регіонального відділення, як орендодавця за договором.

 У 2014 році рішенням господарського суду Харківської області договір оренди був розірваний і залишений без змін ухвалами судів вищих інстанцій. Однак, відповідач фактично і на сьогоднішній день продовжує використовувати цілісний майновий комплекс Харківського хлібозаводу.

 «Згідно з умовами договору оренди підприємство вважається повернутим орендодавцю з моменту підписання сторонами акту прийому-передачі. Однак, до теперішнього часу орендар фактично не повернув об'єкт оренди. Згідно з розрахунками за період фактичного користування державним майном з березня 2017 по травень 2018 року підлягає стягненню неустойка в розмірі понад 500 тис.грн», – повідомили в прес-службі суду.

 Перевіривши всі фактичні докази та матеріали у справі, суд вирішив позов керівника Харківської місцевої прокуратури №2 Харківської області в інтересах держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Харківській області задовольнити.

АДРЕСА МАТЕРІАЛУ: https://vecherniy.kharkov.ua/news/150643/