flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вивчення актуальних питань господарського судочинства

09 листопада 2018, 11:53

 5–9 листопада 2018 року в місті Харкові на базі місцевого регіонального відділення Національної школи суддів України відбулась підготовка суддів місцевих господарських судів.

 Вітальною промовою підготовку відкрила директор регіонального відділення Валентина Коржик, яка висловила  вдячність суддям за готовність здобувати нові професійні знання.

 Розпочав підготовку доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук Василь Пиваваров, який обговорив із суддями типові лінгвістичні помилки під час складання процесуальних документів.

 Про новели Господарського процесуального кодексу  розповів суддя господарського суду Харківської області, кандидат юридичних наук Олексій Бринцев. Доповідач звернув увагу своїх колег на використання електронних доказів у господарському процесі, особливості спрощеного і наказового провадження.

 Суддя господарського суду Луганської області, кандидат юридичних наук Олена Фонова та координатор програми Ради Європи HELP в Україні від адвокатури Олена Сібільова  провела тренінг на тему: “Захист права власності у світлі статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини для суддів господарської спеціалізації”.

 Для учасників підготовки було проведено заняття на базі Східного апеляційного господарського суду. Під час навчального візиту суддя вищезазначеного суду, кандидат юридичних наук  Володимир Пушай розповів про правові позиції Верховного Суду в господарських справах. На питаннях підсудності та розгляду майнових спорів, пов’язаних із процедурою банкрутства, зосередив увагу аудиторії суддя Харківського апеляційного господарського суду, кандидат юридичних наук Олексій Крестьянінов. Про актуальні питання застосування практики Європейського суду розповів суддя Східного апеляційного господарського суду Михайло Слободін.

 Судді господарського суду Харківської області Сергій Жельне, Володимир Ольшанченко та психолог-практик Анастасія Горецька допомогли суддям-учасникам опанувати практичні навички врегулювання спорів за участі судді в господарському судочинстві.

 Окрім того, у ході підготовки судді взяли участь у семінарі  “Суд і медіація: можливості та перспективи”,організованому у співпраці з громадською спілкою “Українська академія медіації”. 

Інформацію використано з офіційного сайту Національної школи суддів України