flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар з питань винесення судових рішень у фінансових спорах

20 листопада 2018, 12:36

13–14 листопада 2018 року у Києві відбувся семінар щодо застосування фінансового права для суддів господарської юрисдикції, організований за сприяння Програми розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США у координації з Верховним Судом.

Від Господарського суду Харківської області участь у заході взяла суддя Владлена Суслова.

У вітальному слові заступник Голови Верховного Суду, голова КГС ВС Богдан Львов наголосив на важливості та високій якості навчальних заходів, які проводяться у рамках цієї Програми. На його думку, постійне залучення фахових експертів суттєво підвищує конкуренцію у навчальному середовищі, що призводить і до покращення якості освіти загалом.  

Модератор семінару, юрист Програми розвитку комерційного права (CLDP) Дмитро Скринька у вітальному слові підтвердив, що представники органів судової влади беруть активну участь у проектах зазначеної Програми з актуальних для них питань. У цьому контексті фінансова сфера на сьогодні є однією з провідних, де відбувається реформа. Тому, відгукуючись на побажання та пропозиції, які висловлювали, зокрема, і представники Верховного Суду, за його сприяння та підтримки Програма розвитку комерційного права (CLDP) і підготувала та імплементує нинішній захід.

У ході семінару близько 40 суддів господарської юрисдикції з усіх регіонів мали можливість обговорити національну та американську специфіку вирішення фінансових спорів. За результатами заходу судді вирішили рекомендувати внесення певних змін до профільного законодавства.

Використано фото та інформацію з сайту Верховного Суду, більш детально про захід можна дізнатись за посиланням: https://supreme.court.gov.ua/supreme/pres-centr/news/601055/