flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Візит студентів до суду в рамках програми «Відкритість»

22 листопада 2018, 11:17

 21 листопада 2018 року в рамках програми «Відкритість» до господарського суду Харківської області завітали з ознайомчим візитом студенти 3 курсу факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ у супроводі доцента кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету №6 ХНУВС Василько Ірини Вячеславівни та викладача кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету №6 ХНУВС Подорожнього Артема Юрійовича.

 Вітальною промовою розпочав зустріч голова суду Усатий Віталій Олександрович. Він підкреслив важливість та значимість господарських судів в Україні, побажав студентам продуктивного та плідного дня.

 Учасникам заходу була запропонована пізнавальна екскурсія, під час якої вони ознайомилися з приміщенням суду, організацією роботи суду, порядком розгляду судових справ, фіксуванням судового процесу, роботою та обов'язками працівників апарату суду. Студенти мали змогу бути присутніми під час розгляду справ одноособово суддею Аюповою Рано Мухтарівною та колегіально.

 Секратар судового засідання Дарина Цвіра та помічник судді Юлія Дригач розповіли про специфіку та тонкощі своєї роботи, поділились власним досвідом та знаннями, побажали майбутнім юристам натхнення, удачі та професійних здобутків на ниві права.

 Також всі бажаючі відвідали музей економічного судочинства, де побачили копії документів з 20-х років минулого століття, фото з історії господарського суду Харківської області, відзнаки та нагороди судової системи України та цікаві експонати.

 На завершення учасники заходу висловили щирі слова подяки працівникам суду за змістовну зустріч, виявили бажання відвідати суд ще раз.