flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повернув державному підприємству «Адміністрація морських портів України» 950 тисяч гривень

04 грудня 2018, 15:21

 Господарський суд Харківської області задовольнив позов Державного підприємства «Адміністрація морських портів України» в особі Миколаївської філії ДП «Адміністрація морських портів України» до одного з товариств з обмеженою відповідальністю про стягнення 950 тисяч гривень за невиконані роботи з реконструкції підхідного каналу портового пункту Очаків.

 Між державним підприємством та компанією, що спеціалізується на будівництві водних споруд у 2013 році був укладений договір, проте відповдач не провів своєчасно роботи. На 2015-2016 роки в проект фінансового плану ДП «Адміністрація морських портів України» не передбачені фінансові витрати з реконструкції підхідного каналу портового пункту Очаків. Товаристу з обмеженою відповідальністю був направлений лист припинення дії договору, оскільки вже не було доцільності виконувати роботи та з проханням повернути авансовий платіж.

 «Якщо підрядник своєчасно не розпочав роботу або виконує її настільки повільно, що закінченння її у строк стає неможливим, замовник має право відмовитися від договору підряду та вимагати відшкодування збитків»,– пояснили в прес-службі суду.

 З врахуванням встановлених обставин суд вважає договір підряду розірваним та вимоги державного підприємства «Адміністрація морських портів України» про стягнення 950 тисяч гривень обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Довідка:

 Адміністрація морських портів України (АМПУ) - одне з найбільших державних підприємств, що має стратегічне значення для економіки і безпеки України.

 АМПУ створена в 2013 році в результаті реформи морської галузі України для управління державним майном в морських портах країни і його ефективного використання, створення механізмів для залучення інвестицій в портову інфраструктуру для її розвитку і стабільної роботи бізнесу. Серед інших завдань Адміністрації - підтримка паспортних глибин акваторій портів, забезпечення безпеки мореплавства та ін.

 АМПУ входить в сферу управління Міністерства інфраструктури України і об'єднує українські морські порти та інші інфраструктурні елементи, одночасно сприяючи розвитку і конкурентоспроможності кожного з них. Структура підприємства складається з центрального офісу в Києві і головного представництва в Одесі, філії «Дельта-Лоцман» та 13 філій в морських портах України.

АДРЕСА МАТЕРІАЛУ: https://vecherniy.kharkov.ua/news/151961/