flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді виступатимуть наставниками (коучами) для кандидатів на посади суддів

05 грудня 2018, 17:32

 4 грудня 2018 року Національна школа суддів України у співпраці з Проектом ЄС “Підтримка реформ з верховенства права в Україні” (ПРАВО-JUSTICE)” в місті Харкові провела тренінг для суддів, які будуть наставниками (коучами) для кандидатів на посади суддів у ході стажування в місцевих господарських судах.

 Від господарського суду Харківської області суддями, які будуть наставниками (коучами) виступатимуть заступник голови суду Наталія Новікова та судді: Сергій Жельне, Майя Калантай, Володимир Ольшанченко, Павло Хотенець.

 Директор Харківського регіонального відділення Валентина Коржик звернула увагу на важливість практичної підготовки майбутніх суддів у процесі стажування. Заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Галина Юровська окреслила цілі тренінгу та представила команду тренерів, до якої входять судді Валерія Бабко, Михайло ВільгушинськийІрина Зайцева та працівники Національної школи суддів України Надія Голімбієвська й Тамара Закревська.

 Майбутніх коучів, якими будуть досвідчені та професійні судді господарських судів, тренери вчили належним чином організовувати та забезпечувати проходження стажування кандидатами на посаду судді, сприяти формуванню практичних навичок роботи майбутнього судді відповідно до індивідуального плану стажування.

 Галина Юровська та Михайло Вільгушинський мали нагоду поспілкуватись зі слухачами та слухачками, які проходять спеціальну підготовку кандидатів у Харкові. Майбутні судді поділились  своїми враженнями від занять в аудиторіях і стажування в судах, які розглядають цивільні справи. Вони висловили сподівання на успішне завершення чергового блоку програми спеціальної підготовки та наступного стажування з господарського судочинства.

 Інформацію використано з офіційного сайту Національної школи суддів України