flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області поповнив бюджет міста понад 680 тисяч гривень

21 січня 2019, 12:31

 Господарський суд Харківської області розглянув позов керівника Харківської місцевої прокуратури № 1 в інтересах держави в особі Харківської міської ради до приватного акціонерного товариства про стягнення 683040,55 грн.

 Суд встановив, що приватному акціонерному товариству в м.Харкові на праві власності належать нежитлові будівлі загальною площею понад тисячу кв. м. по в'їзду Дорошенківському. Відповідач використовував земельну ділянку під нерухомим майном без оформлення речових прав. У період з серпня 2015 по липень 2018 року підприємство не платило за користування земельною ділянкою плату за землю в установленому законодавчими актами розмірі.

 «У результаті використання відповідачем вищевказаної земельної ділянки без укладення договору оренди землі, територіальну громаду міста Харкова в особі Харківської міської ради позбавили можливості отримувати дохід від здачі земельної ділянки в оренду. Відсутність коштів у розмірі суми орендної плати суттєво послаблює дохідну частину місцевого бюджету», - повідомили в прес-службі суду.

 Суд задовольнив позов і стягнув на користь Харківської міської ради вищевказану суму.

АДРЕСА МАТЕРІАЛУ: "Вечерний Харьков"