flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови Господарського суду Харківської області Наталія Новікова взяла участь у зустрічі Донбаської Регіональної ради реформ у сфері правосуддя

14 лютого 2019, 10:44

  8 лютого 2019 року у приміщенні Господарського суду Донецької області та Господарського суду Луганської області відбулась перша зустріч Донбаської Регіональної ради реформ у сфері правосуддя організована Проектом ЄС «Право - Justice» спільно із громадською організацією "Донбаські ворота". У зустрічі взяли участь судді, національні та міжнародні експерти проекту ЄС «Право - Justice» та представники інших державних органів.

  Метою заходу було втілення реформи правосуддя через донесення специфічних для регіону викликів і їх рішень на рівень центральних органів та організація більш якісного обміну інформацією щодо реформ сектору з центру в регіони та на міжрегіональному рівні.

  Також участь у заході взяла заступник голови Господарського суду Харківської області, член Харківської Регіональної ради реформ у сфері правосуддя Наталія Новікова. Саме Господарський суд Харківської області для забезпечення доступу громадян та юридичних осіб до суду з вересня 2014 року і до відновлення роботи Господарського суду Луганської області у м. Харкові (квітень 2015 року) розглядав справи, що були підсудні Господарському суду Луганської області, розташованому у районі проведення АТО. Тому судді Господарського суду Харківської області добре розуміють питання, які виникають під час здійснення правосуддя у відповідних справах, а саме: проблеми, пов'язані з відновленням матеріалів втрачених судових справ,  забезпеченням належним чином повідомленням осіб про дату, час і місце розгляду справи та надсиланням судових рішень у справах, учасники судового процесу в яких знаходяться на території проведення АТО, а також проблеми, пов'язані з виконанням судових рішень.

  Після засідання Регіональної ради реформ відбулось обговорення питання захисту майнових прав на Донбасі, оскільки це важлива передумова інвестиційної, економічної та соціальної стабільності.

Використано фото та інформацію з сайту Господарського суду Донецької області