flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області задовольнив позов прокуратури про стягнення заборгованості по орендній платі

08 квітня 2019, 10:48

  Господарський суд Харківської області задовольнив позов керівника Харківської місцевої прокуратури №1 Харківської області в інтересах держави в особі Харківської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «Юропієн Ріелті» про стягнення заборгованості по орендній платі за користування земельною ділянкою в сумі понад 320 тис. грн.

  Між Харківською міською радою та фірмою було укладено договір оренди земельної ділянки загальною площею 0,5 га. Орендар повинен був перераховувати орендну плату на рахунок управління Державної казначейської служби України в м Харкові. У товариства з обмеженою відповідальністю утворився борг, що є порушенням відповідно до закону та договору.

  «Згідно ст. 24 Закону України «Про оренду землі» орендодавець має право вимагати від орендаря своєчасного внесення орендної плати ... . Неотримання значної суми орендної плати суттєво послаблює дохідну частину місцевого бюджету і може привести до неможливості покриття щомісячних постійних витрат », – повідомили в прес-службі суду.

  З огляду на встановлені факти, а також, що відповідач обставини, повідомлені позивачем не спростував, суд дійшов висновку позовні вимоги задовольнити в повному обсязі.

Адреса матеріалу: https://vecherniy.kharkov.ua/news/155871/