flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд стягнув з підприємства півтора мільйона за неправомірне користування землею

10 травня 2019, 14:28

 Господарський суд Харківської області задовольнив позов Харківської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення понад 1,5 млн грн.

 У період з вересня 2017 року по листопад 2018 року фірма не платила кошти за користування частиною земельної ділянки площею 6990,08 м², розташованого на вулиці Морозова. Земельна ділянка використовується для експлуатації та обслуговування належать фірмі нежитлових приміщень в будівлі.

 Судом встановлено, що відповідач правомірно володіє нежитловим приміщенням загальною площею понад 8 тис. кв.м. З моменту виникнення права власності на об'єкти нерухомості виникає і обов'язок здійснення оплати за користування земельною ділянкою, на якому такі об'єкти розташовані. Товариство з обмеженою відповідальністю не отримало прав власності або користування на земельну ділянку, - повідомили в прес-службі суду.

 Суд задовольнив позов на користь Харківської міської ради і стягнув з товариства з обмеженою відповідальністю грошові кошти за користування земельною ділянкою в установленому законодавством розмірі.

Адреса матеріалу: https://vecherniy.kharkov.ua/news/156927/?fbclid=IwAR1Z0zCehNiuvV6WgA_xUfxGrykKwINVUbcCPfQMHRZdrMTX9LgX53xMfs4