flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області повернув Управлінню комунального майна та приватизації нежилі приміщення, за які не сплачували оренду

17 травня 2019, 14:41

 Господарський суд Харківської області задовольнив позов Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про розірвання договору оренди нежитлових приміщень та стягнення заборгованості по орендній платі та пені, а також виселенню із займаних нежитлових приміщень.

 Між Управлінням комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю був укладений договір оренди на нежитлові приміщення загальною площею 249,3 м². в нежилому будинку в Харкові, вул. Дівоча, 8, що знаходиться в комунальній власності територіальної громади м.Харкова.

 Відповідач всупереч умовам договору, вносив орендну плату несвоєчасно і не в повному обсязі, в результаті чого у нього утворилася заборгованість понад 190 тис грн по орендній платі та пені.

 Суд встановив, що відповідач суму заборгованості не сплатив, об'єкт оренди не звільнений і не переданий Управлінню комунального майна та приватизації, що призводить до неможливості власника розпоряджатися своїм майном і може завдати збитків місцевому бюджету.

АДРЕСА МАТЕРІАЛУ: https://vecherniy.kharkov.ua/news/157092/