flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду та керівник апарату суду взяли участь в обговоренні результатів експертного аудиту поточного стану створення ЄСІТС

02 травня 2019, 16:53

 25 квітня 2019 року у Києві відбулося розширене засідання Постійної комісії Вищої ради правосуддя з питань Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Захід відбувся у форматі круглого столу і був присвячений ключовим питанням створення Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС).

 Від господарського суду Харківської області участь у заході взяли голова суду Віталій Усатий та керівник апарату суду Олександр Поляков.

 Участь у засіданні, яке організували Вища рада правосуддя та Проект ЄС "Право-Justice", також взяли Голова Ради суддів України Олег Ткачук, заступник Голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький, голови апеляційних судів, представники регіональних філій Національної школи суддів України та представники органів й установ сфери юстиції, судів, національні та міжнародні експерти.

 З вітальним словом до учасників зібрання звернулися Голова Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха та керівник Проекту ЄС "Право-Justice" Довидас Віткаускас.

 ЄСІТС функціонуватиме в усіх судах України, Вищій раді правосуддя, Раді суддів України, Вищій кваліфікаційній комісії суддів України, Державній судовій адміністрації України, їх органах та підрозділах і таким чином буде забезпечено автоматизацію робочих процесів та оптимізацію документообігу системи правосуддя. Відповідно до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему затверджується Вищою радою правосуддя за поданням Державної судової адміністрації України та після консультацій з Радою суддів України.

 Разом з тим, до реалізації проекту ЄСІТС залучені ціла низка державних органів та інституцій. Зокрема, Вищу кваліфікаційну комісію суддів України, Державну судову адміністрацію України, Національну школу суддів України, Верховний Суд, Раду суддів України, Мін’юст, Генеральну прокуратуру України, Національну поліцію України, Національну асоціацію адвокатів України, Держагентство з питань електронного урядування України, апеляційні суди, місцеві суди, державне підприємство "Інформаційні судові системи", яке і втілює технічні завдання та вимоги, що стоять перед ЄСІТС.

 У підсумку засідання, заступник Голови ДСА України відповів на запитання учасників круглого столу та навів приклади ефективної роботи модулів ЄСІТС у пілотних судах.

 Інформацію використано  з офіційного сайту Державної судової адміністрації, Вищої ради правосуддя та фото з сайту Судово-юридичної газети.