flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області стягнув до бюджету Харкова понад 1 млн грн

16 липня 2019, 14:53

Адреса матеріалу: https://vecherniy.kharkov.ua/news/158975/

 Господарський суд Харківської області задовольнив позов Департаменту економіки та комунального майна до товариства з обмеженою відповідальністю «Атлант-Харків» про стягнення несплачених коштів пайової участі на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Харкова.
 Раніше Департамент економіки та комунального майна Харківської міської ради звертався до суду з позовною заявою до ТОВ «Атлант-Харків» про укладення договору про пайову участь у розвитку інфраструктури. Господарський суд Харківської області задовольнив позов і таким чином у фірми виник обов'язок сплати понад 1 млн грн. за договором при здійсненні реконструкції нежитлових приміщень під квартири готельного типу по вул. Академіка Павлова.
 З метою досудового врегулювання спору управлінням соціально-економічного розвитку було направлено лист про необхідність сплати грошових коштів. Однак, підприємство порушило законодавчі норми, умови договору і не виконало в строк вимоги, в зв'язку з чим виникла заборгованість по несплаті до бюджету міста.
 «Згідно зі статтею 526 Цивільного кодексу України, ст. 193, 198 Господарського кодексу України, зобов'язання має виконуватися належним чином у встановлений термін, відповідно до умов та порядку укладеного між сторонами договору та згідно з вимогами закону ... », - повідомили в прес-службі суду.
 Відповідач не надав суду жодного документа, який би підтверджував сплату заборгованості за договором, суд вирішил позовні вимоги задовольнити і стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Атлант-Харків» до бюджету міста Харкова суму основного боргу в розмірі понад 1 млн грн.