flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд задовольнив позов Одеського авіазаводу про стягнення понад 2 млн грн

28 серпня 2019, 10:58

 Господарський суд Харківської області задовольнив позов Державного підприємства “Одеський авіаційний завод до ТОВ “Науково-виробниче підприємство “Укрінтех” про стягнення штрафних санкцій за прострочення договору постачання.

 Згідно умов договору Укрінтех зобов’язано передати міні лабораторію аналізу мастил, яка забезпечує повноцінну діагностику мастильних матеріалів і перевірку придатності масла до експлуатації

 Підприємство протягом тривалого часу не могло завершити технічні випробувальні роботи по запуску поставленої продукції, а також не надало повного обсягу передбаченого договором технічної документації.

 В умовах договору зазначено, що постачальник здійснює технічне консультування працівників покупця та проводе у присутності фахівців технічні випробувальні роботи по запуску поставленої продукції. Поставка товара була здійснена з простроченням, яке тривало з травня 2018 року по січень 2019 року, а тому було нараховано пеню та штраф у сумі понад 2 млн грн.

 Також авіазавод надав суду претензії Міністерства оборони, які були направлені у зв’язку із невиконанням умов державного контракту. Відповідне прострочення досдідно-конструкторської роботи за державним контрактом сталося через неналежне виконання відповідачем своїх договірних зобов’язань.

 Відповідачем не було заявлено клопотання про зменшення штрафних санкцій та про знаходження підприємства у тяжкому фінансовому становищі, тому суд вирішив задовольнити позовні вимоги на користь Одеського авіаційного заводу.

Адреса матеріалу: "Вечерний Харьков"