flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області стягнув з підприємства понад 4 млн грн за користування землею під нерухомістю

10 вересня 2019, 17:25

 Харківська міська рада звернулась до господарського суду Харківської області з позовною заявою про стягнення безпідставно збережених коштів у розмірі орендної плати понад 4 млн грн з метою повернення до місцевого бюджету недотриманих від землекористування коштів.

 Товариство з обмеженою відповідальністю у період з березня 2018 року по березень 2019 року по вул. Каштановій без правовстановлюючих документів використовувало земельні ділянки площею понад 8,5 га для експлуатації та обслуговування адміністративних, виробничих та допоміжних будівель та не сплачувало орендну плату за користування земельною ділянкою.

 Відповідач вказує, що його підприємство створено шляхом виділу з іншого підприємства, у зв’язку з чим земельна ділянка перейшла до нього, як до правонаступника. Однак у підприємства, від якого перейшла спірна земельна ділянка було припинено право користування у зв’язку із видаленням його з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України. Таким чином Виробничо-технічний центр здійснював користування землею без достатніх правових підстав.

 Суд дійшов висновку задовольнити позов та стягнути на користь Харківської міської ради понад 4 млн грн безпідставно збережених коштів у розмірі орендної плати.

  Адреса матеріалу: "Вечерний Харьков"