flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд стягнув штрафні санкції на користь Міністерства оборони України

29 жовтня 2019, 11:29

 До Господарського суду Харківської області з позовною заявою звернулось Міністерство оборони України, в якій просить стягнути з харківського підприємства штрафні санкції у розмірі понад 340 тис грн за неналежне виконання умов договору про закупівлю харчування в частині дотримання якісних показників послуг.

 Судом було встановлено, що між Міністерством оборони України та харківським підприємством був укладений договір про закупівлю харчування.

 Підприємство повинно було надавати послуги щодо організації харчування особовому складу військових частин, дислокованих у Кіровоградській та Вінницькій областях, у стаціонарних та польових умовах. Загальна вартість послуг на 2018 рік становила понад 137 млн грн.

 Протягом 2018 року були зафіксовані факти порушення у наданні послуг. Були виявлені неякісні харчові продукти без відповідного маркування, проведена зміна одних продуктів на інші без дозволу командира військової частини, порушені санітарні норми та правила при здійсненні підвозу харчів, утримання приміщень їдальні та продовольчого складу.

 «У відповідності до умов Договору у разі виявлення порушень договірних зобов’язань, виконавець сплачує замовнику штраф за кожен випадок у розмірі 20% від вартості надання послуг»,– повідомили в прес-службі суду.

 Дослідивши додані до матеріалів справи документи, перевіривши правильність нарахування штрафних санкцій, суд вирішив, що позовні вимоги обґрунтовані та стягнув на користь Міністерства оборони України понад 340 тис грн.

Адреса матеріалу: "Вечерний Харьков"