flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд повернув Харківському університету радіоелектроніки приміщення

13 листопада 2019, 10:43

 Господарський суд задовольнив позов прокуратури Харківської області в інтересах держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна до ТОВ «Сателіт-25» про виселення та повернення приміщення Харківському національному університету радіоелектроніки.

 Між Регіонального відділення Фонду державного майна по Харківській області та ТОВ  було укладено договір оренди. В платне користування було передано нежитлове приміщення на першому поверсі 4-х поверхової будівлі гуртожитку, по вул.. Бакуліна 10, загальною площею понад 150 кв м, вартістю понад 1 млн грн, що знаходиться на балансі Харківського національного університету радіоелектроніки.

 У 2017 році Міністерство науки України як власник державного майна повідомило орендаря, що у подальшому договір оренди  не буде продовжено, оскільки власник має намір використовувати майно для власних потреб. У свою чергу Харківський національний університет радіоелектроніки також попереджав про намір припинити договір оренди та просив негайно звільнити орендоване приміщення. Таким чином орендар був обізнаний та належним чином повідомлений, що договір у майбутньому продовжено не буде.

 Згідно п. 1 ст 27 ЗУ «Про оренду державного та комунального майна» визначено, що у разі розірвання договору оренди, закінчення строку його дії та відмови від його продовження орендар зобов’язаний повернути орендодавцеві об’єкт оренди.

 Суд дійшов висновку, що вимога прокурора є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

 

Адреса матеріалу:Вечерний Харьков