flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Налагодження ефективної взаємодії між судами та Службою судової охорони

02 грудня 2019, 11:41

 28 листопада 2019 року в місті Харкові Національна школа суддів України у співпраці з Державною судовою адміністрацією України  та  Службою судової охорони проводила круглий стіл: “Функціонування Служби судової охорони в системі правосуддя України”.

 Від Господарського суду Харківської області керівник апарату суду Олександр Поляков ознайомлювався із роботою Служби судової охорони.

 Роботу кругло столу розпочали очільниця Харківського регіонального відділення Валентина Коржик, начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Харківській області Володимир Остапенко та начальник Територіального управління Служби судової охорони в Харківській області Андрій Марущенко.

 Участь у його проведенні взяли судді Ірина Дем’яненко, Максим Глоба, Тетяна Штих, Максим Ходаківський,   начальник відділу фізичного захисту та забезпечення безпеки суддів Територіального управління Служби судової охорони в Харківській області Ігор Грачов, керівник і заступник керівника апарату Харківського апеляційного суду Олександр Савченко та Олександр Ригін, викладач–координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська.

 За допомогою системи відеозв’язку  до учасників круглого столу із Києва приєднався заступник начальника відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрій Маслюк.

 Судді, працівники апаратів судів, співробітники  Служби судової охорони  обговорили нагальні питання  забезпечення охорони  та підтримання громадського порядку в судах.  Персонал Служби судової охорони підвищив свою обізнаність  про судову систему, судові  процеси, розподіл обов’язків і повноважень у судах, ознайомився з питаннями  незалежності суддів  і доступу до правосуддя.

 У листопаді цього року аналогічні круглі столи вже було проведено в містах Києві та Львові. До роботи круглого столу в місті Харкові приєднались  представники керівництва Служби судової охорони та очільники  управлінь цієї Служби в Одеській, Полтавській, Дніпропетровській і Черкаській областях.

 Учасники круглого столу на завершення його роботи обговорили подальші кроки співпраці щодо практичної реалізації прав та обов’язків учасників судового процесу з підтримання громадського порядку в суді.

 Інформацію використано з офіційного сайту Національної школи суддів України