flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорено проблемні питання застосування ГПК України та вирішення земельних спорів

03 грудня 2019, 14:13

 29 листопада 2019 року на базі Центрального апеляційного господарського суду відбувся круглий стіл на тему: «Проблемні питання застосування Господарського процесуального кодексу України та вирішення земельних спорів».

 Організаторами заходу виступили Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду, Центральний апеляційний господарський суд та Східний апеляційний господарський суд.

 Разом із суддями господарських судів Східного та Центрального апеляційних округів участь в обговоренні взяв суддя Господарського суду Харківської області Олексій Бринцев. 

 Методичні рекомендації з основних питань надали секретар судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності КГС ВС Тетяна Дроботова та суддя цієї палати Наталя Волковицька.

 Суддями обговорено питання застосування Закону України "Про оренду землі", переходу прав на землю при придбанні розташованої на ній будівлі, плати за користування земельною ділянкою без правовстановлюючих документів, а також окремі питання застосування норм процесуального права.

Інформацію використано з офійного сайту Верховного Суду.

Більш детальна інформація на офіційномк суйті Центрального апеляційного господарського суду