flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області повернув майно у власність держави

17 грудня 2019, 15:42

 Господарський суд Харківської області розглянув справу за позовом керівника Первомайської місцевої прокуратури Харківської області в інтересах держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Харківській області та Бірківської селищної ради до ТОВ «В і Т» про розірвання договору.

 29.12.2006 між позивачем та відповідачем укладено договір купівлі-продажу об'єкта незавершеного будівництва «9-ти поверховий 144-квартирний крупнопанельний будинок №1 ВАТ «Південспецатоменергомонтаж».

 Об'єкт продавався за умови розбирання будівельних конструкцій з подальшим упорядкуванням земельної ділянки та передачею її відповідному органу місцевого самоврядування.

 Відповідно до договору покупець протягом двох років з дати нотаріального посвідчення та державної реєстрації договору зобов’язаний здійснити демонтаж об’єкта, упорядкувати земельну ділянку площею 4,53 га та передати її з додержанням умов передачі відповідному органу місцевого самоврядування. У разі невиконання умов продавець має право на розірвання Договору, стягнення завданих збитків у цінах, діючих на момент розірвання Договору, та поверненню об’єкта незавершеного будівництва у державну власність за рішенням суду.

 Відповідач не виконав свої зобов'язання, передбачені положеннями договору, конструкції будинку не розібрав, земельну ділянку в належний стан не привів, органу місцевого самоврядування його не передав.

 На підставі викладеного, суд прийшов до висновку про обґрунтованість позовних вимог в частині розірвання договору купівлі-продажу та повернення у власність держави 9-поверхового 144-квартирного будинку.

Адреса матеріалу: https://vecherniy.kharkov.ua/news/163977/