flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд повернув у власність держави земельну ділянку площею понад 43 га

24 грудня 2019, 14:45

 Первомайська місцева прокуратура Харківської області звернулась із позовом до господарського суду Харківської області про визнання відсутнім права користування у ТОВ комерційно-виробничої фірми «Україна» на земельну ділянку площею понад 43 га та повернення її державі.

 Земельну ділянку водного фонду було передано в оренду для рибогосподарських потреб строком на 10 рокі, з розташованою на ній водоймою, з земель державної власності, яка знаходиться в територіальних межах Грушинської сільської ради Первомайського району Харківської області. Строк дії договору  оренди закінчився, та не був продовжений у встановленому законом порядку. На даний час ТОВ використовує спірну земельну ділянку без достатніх правових підстав.

 «За умовами договору підставою його припинення є закінчення строку. Також відповідачу було надано дозвіл на розробку технічної документації, яку потім було доручено надати на розгляд Первомайської районної державної адміністрації для затвердження. Проте ТОВ з метою надання на розгляд та затвердження технічної документації, а також надання додаткової угоди про поновлення договору оренди землі не зверталось»,– повідомили в прес-службі суду.

 За приписами ч.1 ст. 34 Закону України «Про оренду землі» у разі припинення або розірвання договору оренду землі орендар зобов’язаний повернути орендодавцеві земельну ділянку на умовах , визначених договором. Орендар не має права утримувати землю для задоволення своїх вимог для орендодавця. Таким чином суд вирішив позовні вимоги задовольнити повністю.

Адреса матеріалу: "Вечерний Харьков"