flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді розпочали проходження практики студенти-юристи

13 лютого 2020, 11:54

 Студенти 4 курсу юридичного факультету Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна розпочали практику у Господарському суді Харківської області.

 Практика – визначна подія в житті кожного студента. Вона допомагає відволіктися від лекцій, іспитів і заліків, дає можливість визначитися в професійному виборі після закінчення юридичного факультету.

 Під час практики у студентів формується уявлення про роботу секретарів судових засідань, помічників суддів та підрозділів суду. І що немало важливо вони вчаться працювати в колективі, отримують навички професійного спілкування.

Суддя Господарського суду Харківської областї Хотенець Павло Васильович розповів майбутнім правникам про структуру судової системи та організаційну структуру суду.

 За період проходження практики майбутні правники ознайомляться із режимом роботи, посадовими обов'язками працівників апарату суду, навчаться складати процесуальні документи під керівництвом досвідчених наставників, спробують попрацювати в архіві суду, будуть присутніми на судових засіданнях в якості слухачів, ознайомляться з процесом судочинства.

 Крім того в перший день практики для студентів провели екскурсію у суді та запропонували відвідати музей економічного судочинства, де їм розповіли про історію створення системи господарських судів, про видатних особистостей, які внесли значний вклад в її розвиток.