flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Харкові обговорили шляхи до впровадження ЄСІТС: виклики та перспективи

13 березня 2020, 17:02

12 березня 2020 року на базі Східного апеляційного господарського суду відбувся круглий стіл на тему: «Шлях до впровадження ЄСІТС: виклики та перспективи».

Участь у обговорення взяли судді Господарського суду Харківської області.

Відкрив захід та привітав учасників голова Східного апеляційного господарського суду Павло Тихий. Побажав всім плідної роботи та ефективних результатів.

Голова підкомітету з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини та альтернативного розв’язання спорів Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Бабій Роман підкреслив важливість круглого столу, тому що ЄСІТС створюється насамперед для користувачів та є підґрунтям для всіх інших модулей, які розробляються.

Із гостями у режимі відеоконференцзв’язку поспілкувались юридичний радник програми USAID Сергій Сученко «Нове правосуддя» та Івар Талло, міжнародний експерт з електронного правосуддя, Проект ЄС «Право-Justice» щодо впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Олександр Поляков, керівник апарату Господарського суду Харківської області поділився очікуваннями від ЄСІТС. Наголосив на тому, що це є комплексна потужна система, учасниками якої є всі учасники судового процесу. Створення якісного програмного продукту, популяризація, зокрема проведення навчання, круглих столів, семінарів та оптимізація –пріоритети ефективного запровадження ЄСІТС. Доповідач підкреслив необхідність чітко сформованих строків створення ЄСІТС та досягнення результату на кожному етапі, а також важливість зворотнього зв’язку між представниками судової системи.

Заступник Голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький, начальник Управління інформатизації та судової статистики Державної судової адміністрації України Олександр Слоніцький та Олег Тертичний, генеральний директор ДП «ІСС» детально зупинились на особливостях запровадження ЄСІТС.

Володимир Куценко, експерт Програми USAID «Нове правосуддя»  із застосуванням засобів відеозв’язку розповів присутнім про оптимізацію мережі судів в Україні та запропоновані підходи.

Після виступів доповідачів, учасники круглого столу перейшли до жвавого обговорення актуальних питань сьогодення.