flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення про встановлення режиму роботи Господарського суду Харківської області в умовах карантину

16 березня 2020, 17:15

Господарський суд Харківської видав розпорядження про невідкладні заходи із забезпечення роботи суду у зв'язку із введенням карантину

З метою попередження виникнення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, серед суддів та працівників апарату суду, керуючись статтею 24 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», зважаючи на період карантину, визначений Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19»:

  1. Тимчасово, до 3 квітня 2020 року, обмежити допуск до приміщення Господарського суду Харківської області відвідувачів та працівників апарату суду при виявленні у них температури тіла вищої за 37,2ºС або явних ознак гострого респіраторного захворювання (кашель, блідість обличчя, почервоніння очей).
  2. Підрозділу Служби судової охорони, що розміщений в суді, заборонити пропуск осіб у приміщення суду з підвищеною температурою або ознаками гострого респіраторного захворювання.
  3. Продовжити опрацювання письмових чи електронних звернень громадян, призупинивши на період до 3 квітня 2020 року особистий прийом громадян.
  4. Роз’яснити громадянам про можливість відкладення розгляду справ у зв’язку із карантинними заходами та можливість розгляду справ в режимі відеоконференції.
  5. Припинити всі заходи, що не пов’язані з процесуальною діяльністю суду (круглі столи, семінари, дні відкритих дверей тощо).
  6. Обмежити допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань.
  7. Рекомендувати учасникам судових засідань подавати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами та надсилати документи, що стосуються розгляду судових справ поштою або через особистий кабінет в системі «Електронний суд» без особистого прибуття в приміщення суду.
  8. Суддям та працівникам апарату суду при найменших ознаках захворювання вжити заходів щодо самоізоляції, в телефонному режимі повідомити про свій стан здоров’я відповідну установу охорони здоров’я та керівництво суду.
  9. Керівнику апарату суду Полякову О.В.:

        забезпечити інформування відвідувачів про тимчасове обмеження допуску до приміщення Господарського         суду Харківської області;

        забезпечити висвітлення роботи суду з урахуванням цього розпорядження;

     вжити необхідних профілактичних, організаційних, та організаційно-технічних заходів, спрямованих на             запобігання  поширенню гострих респіраторних хвороб у Господарському суді Харківської області.

  1. Начальнику відділу управління персоналом Медведь І.В. довести зміст розпорядження до відповідальних осіб.
  2. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

 

       Голова суду                                                                                                      В.О. Усатий