flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд стягнув безпідставно збережені кошти в розмірі понад 351 тис. грн

28 травня 2020, 10:39

 Господарський суд Харківської області задовольнив позов заступника керівника Харківської місцевої прокуратури № 2 на користь держави в особі Харківської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення понад 351 тис. грн безпідставно збережених коштів в розмірі орендної плати.

 Підприємство користувалось земельною ділянкою в період з 1 жовтня 2017 по 31 грудня 2019 роки, площею 0,0352 га, розташованої по вулиці Алчевських без правовстановлюючих документів. Нормативна грошова оцінка землі становить понад 6,4 млн грн.

 Не внесення коштів суттєво послаблює дохідну частину місцевого бюджету та може привести до неможливості покриття щомісячних витрат. Матеріали справи не містять доказів належного оформлення відповідачем права користування земельною ділянкою, в тому числі укладеного договору оренди, платежів за володіння та користування землею.

 З огляду на те, що земельна ділянка знаходилась у власності територіальної громади міста Харкова в особі Харківської міської ради та підприємство зберегло кошти в розмірі орендної плати, суд дійшов висновку, що позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню.

 

Адреса матеріалу: "Вечірній Харків"